БАЛНЕУМ

Splash vividness into your bathrooms

Нашата перспектива

Нурнете во светот на
врвната санитарија

Балнеум со седиште во Скопје (основан 1997 година) со гордост Ви презентира софистицирана перспектива на тоа како би можеле да изгледаат вашите бањи. Наидувате на урбаниот врв на дијзајнерските дострели во сферата на санитаријата. Повеќе за нас прочитајте во сегментот насловен "НAШАТА ПРИКАЗНА"..

Roca Loves the Planet

Roca

width=

Со несомнено импресивните 100 години постоење, Roca претставува референтна точка за дизајн, технологија и издржливост во областа на санитаријата.Со седиште во Gavà, близу Barcelona, Roca започнува како погон за изработка на радијатори од леано железо, што всушност претставува и основа на идејата како еден од постулатите на Roca да биде самата издржливост на производите.Како светски лидер во дефинирање на нашите бањи, а секако и репер за квалитет и дизајн ширум светот, во моментов активно присутен на 135 пазари и со тенденција за натамошно проширување и достапност до секого.

WATER. INTELLIGENCE. ENJOYMENT

GROHE

width="300"

Глобален лидер фокусиран на изнаоѓање на целосни решенија за бањи и кујни.Со вкупно 6000 вработени, GROHE непреценето зазема огромно корпоративно место во сопствената бранша.Како резултат на тоа, производите на GROHE носат сертификат на квалитет (Made in Germany).Издвојувајќи ги само последните 10 години, GROHE има добиено преку 300 награди за дизајн и иновативност, и неколку врвни рангирања како еден од најпросперитетните германски брендови.Мотото на компанијата гласи: Вода, Уживање и Интелигенција, што и директно се рефлектира на самите производи.

Total bathroom concepts

LAUFEN
Bathrooms

width="300"

Карактерноста на овој вкоренето традиционален Швајцарски бренд се изразува како симбиоза помеѓу дизајн, квалитет и функционалност.Јадрото на Laufen е познавањето и воедно користењето на врвни материјали за изработка на санитарија, фактот кој најгласно говори за тоа е 125 годишното постоење на компанијата.Тоа што ги прави уникатни производите на Laufen и ги издвојува од останатите е примарната перцепција на истите. Имено Швајцарскиот дизајн следи 2 големи тренда: 1. Емоционален италијански дизајн својствен за Југот; 2. Швајцарската традиција на прецизност и јасност. Во моментов Laufen припаѓа на групацијата на Roca.

If you Believe in it, it Will Come True! | Se ci credi si avvera!

Novellini

width="300"

Novellini претставува европски лидер за производтство на решенија за капење.Корпорација која достигнува највисок дострел во продукцијата на кади, хидромсажни кади, туш кабини, туш панели, спа кади и многу друго.Философијата на Novellini се темели на вистинското сфаќање на потребите на клиентот.Додека корпорацијата е распространета во целиот свет, дизајнот и производството се чисто италијански.

Everyday design | Azienda accessori bagno design

Lineabeta

width="300"

Овој италијански бренд, се краси со 40 годишно постоење.Главен фокус на Lineabeta e достапноста, убавината и динамичниот лукзус прелеани во аксесоари за вашите бањи.Името Lineabeta синонимизира со процесот на уредување на бањите. Нивното мото "секојдневен дизајн" ја истакнува трендовската вредност на самата компанија и нејзината неопходност при осовремување на бањите.

Innovative philosophy and care for detail

BONOMINI

width="300"

Италијански бренд формиран во 1976 година кој од 1984 па се до денес цврсто се фокусира на изработка на клучни елементи за бањите. Воглавно брендот опфаќа производство на сифони и елементи за тоалетен одвод.Централната вредност на брендот се состои во самиот квалитет на изработка на производите, кој му гарантира пиедестал на Bonomini во однос на останатите производители од истата бранша.

Wonders of the bathroom!

THERMOMAT

widith="300"

Италијанска компанија предводник на пазарот за изработка на вградни елементи за бањи.Со низа сетификати за квалитет и издржливост, Thermomat претставува безбедна опција при опремување на вашите бањи. Спектарот на производи генерално опфаќа термостатски миксери, термостатски електронски системи за батерии, вентили и многу друго.

The name of the bath!

FAYANS

width=

Со седиште во Бугарија, FAYANS се истакнува како лидер во областа на санитаријата во Југоисточна Европа.Горди на својот врвен квалитет кој е проследен со современи дизајнерски црти, за кои најзаслужен е светски познатиот дизајнер Antonio Bullo.Корпоративниот тим се гордее со фактот дека оваа компанија нуди најдобар сооднос помеѓу квалитет и цена